Rakverlased eelistavad Kastani puiestee vanade kastanite asemel uusi kastaneid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kastani puiestee on Rakveres suhteliselt vana tänav, kuid niisugust nime kannab see alles 1987. aastast alates.
Kastani puiestee on Rakveres suhteliselt vana tänav, kuid niisugust nime kannab see alles 1987. aastast alates. Foto: Ain Liiva

Rakvere linn plaanib järgmisel aastal ümber ehitada Kastani puiestee ja selle käigus tuleb sealsed viletsas seisus puud maha võtta. Linnaaednik Kärt-Mari Paju pakkus välja kolm varianti, millised puuliigid võiks istutada kastanite asemele, kuid Virumaa Teataja kodulehel avaldatud gallupi ja Facebooki kontole kirjutatud kommentaaride põhjal soovivad rakverlased, et kastanite asemele istutataks kastanid, mitte mõnd teist liiki puud.

Linnaaednik Kärt-Mari Paju sõnul on 1920. aastatel istutatud puistu oma aja ära elanud ja praegu tuleb mõelda mitmele asjale korraga. Ta pakkus ideena välja kolm kombinatsiooni uutest puudest: tamm ja sanglepp, punane tamm ja suurelehine pärn ning sahhalini kirsipuu ja harilik valgepöök.

Virumaa Teataja kodulehel sai hääletada ka neljanda variandi poolt, mis kandis üldnimetust "muu", ja see saigi kõige rohkem hääli – 40 protsenti. Sahhalini kirsipuu ja hariliku valgepöögi kombinatsiooni eelistas 37 protsenti hääletanuist, punasele tammele ja suurelehisele pärnale andis oma hääle 16 protsenti osalenutest ning tammele ja sanglepale seitse protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles