Pühapäeval sajab veidi lund, teedel varitseb tõsine libeduseoht

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Teed on lumised ja libedad.
Teed on lumised ja libedad. Foto: Elmo Riig

Transpordiameti teatel on laupäeval teeolud talvised ning teedel varitseb tõsine libeduseoht.

Laupäeva pärastlõunal on suuremad riigiteed lumesegused või kinnisõidetud lumega ning Lääne-Eestis soolamärjad. Sõiduradade vahel esineb soolalumesegu. 

Õhtul põhjatuul nõrgeneb, kuid mandril sajab jätkuvalt nõrka lund. Põhjarannikul tuisk jätkub ning seal võivad kõrvalteed olla raskesti läbitavad.

Peale keskööd pilvisus ja lumesadu hõrenevad ning õhutemperatuur langeb pikemate selgimiste korral kuni 15 miinuskraadini. Märjad teepinnad muutuvad jäiseks ja libedaks.

Lisaks lumele langeb teele ka puid – liiklejate andmetel on seda juba juhtunud Kagu- ja Lõuna-Eestis.

Transpordiamet soovitab lumistel ja libedatel teedel möödasõite vältida.

Nõrgenev madalrõhkkond ulatub pühapäeval oma põhjaservaga veel Eestini, kuid lumehooge on hõredamalt ning sajuhulk enamasti väike, põhjakaarest sisse tungiv arktiline külm jätab seejuures õhutemperatuurid kindlalt miinusesse. 

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund. Pärast keskööd pilved ja sadu hõrenevad. Külma on 6–12, pikemate selgimiste korral kuni 15 kraadi.

Pühapäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest lund. Külma on 4–10 kraadi. Pärastlõunal muutub ilm veidi jahedamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles