Paljud teelõigud on esmaspäeval libedad

Copy
Teed võivad olla libedad.
Teed võivad olla libedad. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeva varahommikul on teeolud erinevad. Teekatted suurematel riigiteedel Harju- ja Lääne-Virumaal on soolamärjad või kergelt lumised, mujal valdavalt soolaniisked. Keerulisemad võivad sõiduolud olla kõrvalmaanteedel, mille hooldustsükli aeg on pikem kui suurematel teedel.

Jätkuva lumesaju tõttu on Põhja-Eestis sõiduolud muutlikud, põhjarannikul võib tuisata. Vaatamata hooldetöödele tuleb seal arvestada lumiste ja libedate lõikudega.

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval pilves selgimistega ilm. Hommikul sajab kohati jäätuvat uduvihma ja põhjarannikul võib tuisata. Päeval sajab mitmel pool lund, rannikualadel tuiskab. Temperatuur nii õhus kui ka teepinnal on miinuspoolel ja teedel on libeduseoht.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonnale kulub rohkem aega, sõites tuleb vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet, vajadusel peab vähendama sõidukiirust. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles