Põrsanaeru nulg kuulutab jõuluaja avatuks

Kevin Volter
Copy
Esmaspäeva varahommikul olid Paasveres kohal kraana ja saemehed, puu transporditi Rakvere Keskväljakule.
Esmaspäeva varahommikul olid Paasveres kohal kraana ja saemehed, puu transporditi Rakvere Keskväljakule. Foto: Ain Liiva

Rakvere Keskväljaku jõulupuu toodi sel korral Paasvere külast kelmika nimega Põrsanaeru talust. Pererahval oli plaan puu linnale kinkida juba möödunud aastal, aga siis jäädi veidi hiljaks. Tegu on tõelise rändurist 15-meetrise Siberi nuluga – linnarahvale jõulurõõmu pakkudes on Keskväljak muide juba tema kolmandaks elupaigaks.

Nulg oli juured maasse ajanud praegusest asukohast mõned kilomeetrid eemal. Kuna aga pererahvas kolis 33 aastat tagasi Põrsanaerule, võeti inimesekõrgune nulg kaasa. Maja kõrval kasvas temast tõeliselt kena kahar puu, aga ohutuse mõttes tuli ta varem või hiljem maha võtta.

Talu perenaine Asta sõnas, et tegelikult tehti linnale pakkumine arvestusega, et puud maha võttes võib näiteks kõrval asuv vana kasvuhoone katki minna. "Sellest poleks midagi hullu juhtunud, aga meile öeldi, et kõik jääb terveks," sõnas naine naerulsui. Kõik terveks ka jäi, sest Artistoni saemehed ja kraanajuht on linna jõulupuid toonud Keskväljakule juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles