Torm sulges liikluse Padaorus (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pilt pärineb 2020. detsembrist, kui Padaorus jäi lumevangi 600 inimest.
Pilt pärineb 2020. detsembrist, kui Padaorus jäi lumevangi 600 inimest. Foto: Postimees.ee lugeja

Läbimatute teeolude tõttu olid Lääne-Virumaal Tallinna–Narva maantee 134. kilomeetril asuvas Padaorus liiklusele suletud mõlemad sõidurajad. Enne südaööd saadi mõlemas sõidusuunas liiklus jälle toimima, kuid kohapeal jätkuvad päästetööd.

Transpordiamet teatas enne südaööd, et liiklus suletakse Sämi ristist Varja ristini ja suunatakse ümber Sonda kaudu, ümbersõit korraldatakse esimesel võimalusel. Inimestel paluti vältida piirkonnas liikumist, juba seal olijatel järgida politseinike ja liiklusreguleerijate juhiseid.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ütles öösel poole 12 ajal, et kohale on saadetud ka valla lumekoristustraktorid ning hetkel on olukord kontrolli all. Kella 23.30 ajal ei olnud ummikus seisjaid vaja evakueerima hakata, kuid soovijatele pakutakse võimalust minna sooja Kunda spordihoonesse.

Peale kella 21 olid lumme jäänud viis autot, enne kella 23 ulatus seisvate autode kolonn juba mitme kilomeetrini. Seoses väga raskete liiklusoludega on ka abi saabumine kinni jäänud autode vabastamiseks aeganõudvam. Vaata päästeameti videot sündmuskohalt.

Kõik idapoolsed maakonnad on saanud keskkonnaagentuurilt oranži ehk teise taseme tuisuhoiatuse ning esimese taseme jäite-, lume- ja tuulehoiatuse. Nii Lääne- kui ka Ida-Virumaal ja Jõgevamaal ulatuvad põhja- ja loodetuulepuhangud 15, rannikul aga koguni 22 meetrini sekundis. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb, kuid hommikuks sajab juurde kuni 10 sentimeetrit lund ja teisipäeva jooksul veel 5 sentimeetrit.

Elektrilevi teatel oli peale südaööd maakonnas elektrita 262 majapidamist.

Oranži hoiatuse said ka Tartu-, Põlva- ja Võrumaa, kus ainsa parameetrina on nõrgem vaid tuul, ulatudes 12–15 meetrini sekundis. Kogu ülejäänud Eesti kohta kehtib esimese taseme libeda-, lume-, tuule- ja tuisuhoiatus.

Kaamerapilt täis tuisanud teest Padaoru ligidal.
Kaamerapilt täis tuisanud teest Padaoru ligidal. Foto: Tarktee.ee
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles