Detsembris kootakse Kadrina rahvamajas suurt vaipa kadunud mäest

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tekstiili- ja installatsioonikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins kombineerib oma loomingus tikandit, fotot, gobelääni, joonistust ja murdekeelset luulet.
Tekstiili- ja installatsioonikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins kombineerib oma loomingus tikandit, fotot, gobelääni, joonistust ja murdekeelset luulet. Foto: Arved Breidaks

Tekstiilikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins kaasab Kadrina kogukonna kunstiprojekti "Kes mäletab viimasena? Kes mäletab paremini?". Selle raames kootakse detsembris Kadrina rahvamajas ühistööna suur rüiutehnikas vaip.

Maryliis Teinfeldt-Grinsi sõnul räägib valmiv vaip ühe kaduma läinud mäe lugu. "Kogukonna ühistööna loodav teos on kantud minu uurimistööst oma kodukohas Kadrina vallas ning räägib millestki, mis on alles üksnes kohalike inimeste mälestustes ja üksikutel fotodel. Kadunud mägi on sümbol, mille kaudu saab avada mitte üksnes Kadrina, vaid kogu Eesti ajaloo üht keerulist peatükki, mille virvendused on tugevalt tajutavad veel ka täna," selgitas ta.

Vaipa kootakse Kadrina rahvamajas kogu detsembrikuu jooksul tööpäeviti kella 10–17, neljapäeviti ja reedeti kella 10–20. Kogukonna projektiga saab liituda igal ajal, suurematel gruppidel palutakse osalemine ette registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles