Pimm-pomm ja värske kala – pole piisav!

Egge Kulbok-Lattik
, kultuurisotsioloog
Copy
Egge Kulbok-Lattik.
Egge Kulbok-Lattik. Foto: Konstantin Sednev

Kui püüda praegu kirjeldada Eesti ühiskonda, siis on selge, et aeg on keeruline. Paljudes peredes valitseb ebakindlus palga ja töökoha pärast, heaolu on löögi all kehvade majandusolude ja inflatsiooni tõttu. Hästi läheb vähestel, nt pankadel, kus teenitakse ülikasumeid. Olukorda põhjendatakse pandeemia, sõdade ning majanduslangusest tulenevate tegurite kompleksmõjuga.

Ametlikest allikatest kostab lakkamatu retoorika – riigil ei ole raha, riigieelarve on katastroofilises seisus, tuleb kokku hoida, ja selleks et riik toime tuleks, on vaja makse tõsta. Mitme majanduseksperdi, nt Heido Vitsuri ja Indrek Neivelti sõnul on selline lahendus lühinägelik ning niigi keerulises seisus majandust ei toeta. Tõepoolest, raske on oodata majanduslikku tõusu, kui rahvas vaesemaks jääb ja ettevõtted kinni pannakse.

Kevadest saadik on riigikogus õhus obstruktsioon ja koostöövõime puudumine, mis on teinud parlamenditööst spektaakli pealkirjaga «Sikud purdel,» mis võiks olla naljakas, kui poleks tegelikult traagiline. Kevadest alates ei ole ei koalitsioon ega opositsioon näidanud üles koostöövõimet ega huvi üksteist kuulata – ühisosa otsimist ei paista kusagilt. Ühelt poolt rakendatakse teerullipoliitikat ning teisalt jälle täielikku vastutööd ja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles