Soomes elav endine narkoärikas pääses käitumiskontrollist

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Riigikohtu hoone Toomemäel.
Riigikohtu hoone Toomemäel. Foto: Margus Ansu

Viru maakohtus 2017. aastal kuritegelikku ühendusse kuulumise ja suures koguses narkootikumide käitlemise eest süüdi mõistetud Aleksandr Baškirov pääses käitumiskontrollist, sest asus vanglast vabanemise järel elama Soome.

Narkootikumidega äritsenud ja kuritegelikku ühendusse kuulunud Aleksandr Baškirov peeti 2013. aastal kinni ja 2017. aastal määrati talle Viru maakohtus 10-aastane vangistus. Baškirovile heideti ette, et ta otsis Euroopa Liidu piires hašiši salakaubaveoks sõidukeid ja kullereid ning lahendas kuritegeliku ühenduse jooksvaid küsimusi Ida-Virumaal. Uimastid jõudsid Eestisse Hollandist ja Hispaaniast ning osa rändasid edasi Venemaale.

Viru vangla esitas tänavu kevadel Viru maakohtule materjalid Baškirovile karistusjärgse käitumiskontrolli kohaldamiseks ja esialgu määras kohus käitumiskontrolli pikkuseks aasta. Baškirov vaidlustas määruse Tartu ringkonnakohtus, kuid see jättis põhjendamatu kaebuse läbi vaatamata. Baškirov vaidlustas ringkonnakohtu määruse omakorda riigikohtus, sest ta elab ja töötab Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles