Rakvere kahjude vähendamise keskus tähistab teist sünnipäeva

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kõik kahjude vähendamise keskuse töötajad seisavad hea selle eest, et külastajatele oleks tagatud anonüümsus.
Kõik kahjude vähendamise keskuse töötajad seisavad hea selle eest, et külastajatele oleks tagatud anonüümsus. Foto: Siim Mihailov

Rakvere kahjude vähendamise keskusel täitub reedel teine tegevusaasta. Paraku räägitakse selle tegevuse kohta siiani müüte. Convictus Eesti MTÜ Rakvere keskuse teatel pole mittetulundusühingu puhul tegemist narkootikumide kasutamist propageeriva asutusega, vaid seal tegeldakse teavitustöö ja raskete haiguste ennetusega.

Convictus Eesti MTÜ eesmärk on toetada sõltuvusainete tarvitajaid ja nende lähedasi, et neil oleks võimalik elada täisväärtuslikku elu. Motost "Iga elu loeb" tulenevalt antakse abi kõikidele, kes aga keskuse uksest sisse astuvad. Rakvere keskusesse leiavad enamasti tee narkootikume tarvitavad 30–45-aastased mehed ja naised ning ka tarvitajate lähedased. Sealsete töötajate sõnul saab abi ja nõu anda neile, kes selleks soovi avaldavad. Tarvitajate elu käib tõusude ja mõõnadega nii nagu teistel kodanikel ning abi otsitakse teel põhja või juba põhjas olles.

Kui aasta tagasi käis keskuses iga kuu kuni 20 inimest, siis nüüdseks läheneb see hulk 50-le, kuid abivajajaid on Convictuse töötajate sõnul palju rohkem. Paraku jääb keskuse külastamine tihti julgusetuse taha. "Sellest pole ka midagi, sest nõu ja tarvikuid saab küsida ka välitöötajate käest ning me võime tarvikud vastavalt kokkuleppele kontaktivabalt üle anda," rääkis üks välitöötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles