Maakonna suusarajad ootavad sportima

Kevin Volter
Copy
Õnneks ei pea Lääne-Virumaa suusaradadel ise jälge sisse ajama, tublid rajameistrid on näinud vaeva, et luua ideaalilähedased tingimused.
Õnneks ei pea Lääne-Virumaa suusaradadel ise jälge sisse ajama, tublid rajameistrid on näinud vaeva, et luua ideaalilähedased tingimused. Foto: Margus Ansu

Lumeuputus on maakonda jõudnud ja kuna külmakraadid kestavad, on puhkepäevadel parim aeg oma suusad laka pealt välja otsida ja mõnusalt värskes õhus sporti teha. Lääne-Virumaal saab sportida tosinal avalikul terviserajal.

Osaliselt Tapa vallas asuvat Presidendirada katab 15 cm paksune lumekiht ning seal saab suusatada kümnekilomeetrisel vabatehnikarajal marsruudil Jäneda – Nelijärve puhkekeskus – Aegviidu. Tapa Männikumäel on avatud nelja kilomeetri jagu vabatehnikaradu, mida katab 10–15 cm lumekiht. Sama hea seis lumega on ka Tamsalu terviserajal, kus suusaradu on 3,7 kilomeetri jagu ning sisse on aetud nii klassika- kui ka uisutehnikarada.

Väike-Maarja vallas on Ebavere terviserajal olemas uisutehnikarada (kuni 5 km) ning Rakke linnamäel saab sama pika distantsi läbida samuti uisutehnikas. Küll on aga lumeolud seal sellised, et rajameister soovitab sõitma tulla pigem kehvema suusaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles