Uus tase nõudmistes Näpil avarii põhjustanud autojuht süüdistab kõrget lumevalli ja uurib vallalt kompensatsiooni saamise võimalust (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mercedes tuli vasakult Metsavahe tänavalt. Fotol on näha ka ohutussaar ja sellel olev lumi, mis autojuhi hinnangul piirasid tema nähtavust nii, et ta ei saanudki ohutult peateele sõita.
Mercedes tuli vasakult Metsavahe tänavalt. Fotol on näha ka ohutussaar ja sellel olev lumi, mis autojuhi hinnangul piirasid tema nähtavust nii, et ta ei saanudki ohutult peateele sõita. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeva pärastlõunal jäid mõned Rakvere vallavolikogu liikmed Sõmerul peetud istungile hiljaks, sest umbes kilomeeter eemal Näpi bussipeatuse juures oli toimunud liiklusõnnetus ja tekkinud ummik. Keegi ei osanud siis veel aimata, et valla elektroonilisse postkasti potsatab mõni tund hiljem kiri, milles õnnetuse põhjustanud autojuht uurib, kas vallal on talle lõhutud auto eest võimalik kompensatsiooni maksta.

Läkitus, millest vastavalt andmekaitseseadusele on eraelulised andmed eemaldatud ja mille tekstis mõned kirjavead parandatud, oli alljärgnev.

"Õhtul kell ~16:05 29.11.23 toimus liiklusõnnetus Metsavahe tänavalt Näpi alevikus, keerates Pärnu-Rakvere-Sõmeru tee peale, suunaga Rakvere poole. Õnnetuse kõige suuremaks põhjustajaks oli piiratud/väga halb nähtavus, anna teed märgiga märgistatud saare ümber on nii kõrge lumevall, et sellest üle polnud võimalik näha. Nähtavus tekkis alles siis, kui auto juba esiotsaga tee peal oli ja sellest tingitult ka tekkis liiklusõnnetus. Vasakult liginevat masinat polnud võimalik näha. Kuna liiklusõnnetus tekkis halvasti hooldatud alas, siis küsimus oleks järgnev: Kas on võimalust vallapoolsele kompensatsioonile või toetusele?"

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles