Sirgala harjutusvälja soovitakse pea kolm korda suuremaks teha

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Eesti kaitseväe soomuk Sirgala harjutusväljal.
Eesti kaitseväe soomuk Sirgala harjutusväljal. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul on sõjaliste võimekuste kiirkorras arendamine endaga kaasa toonud ka harjutusvõimaluste laiendamise vajaduse. Sirgala harjutusvälja ümber on piisavalt riigimaid, mille arvelt polügooni laiendada.

Harjutusväli laieneb praeguselt 2790 hektarilt 7772 hektarile. Riigi kaitseinvesteeringute keskuse harjutusväljade projektijuhi Elari Kalmaru sõnul ei tule Sirgala laiendamine ootamatult. "Harjutusvälja laiendus on kajastunud juba valdade üldplaneeringutes alates 2005. aastast. Plaan on olnud võtta harjutusväljana kasutusse endist korrastatud põlevkivikarjääri ala järk-järgult," selgitas Kalmaru.

"Sirgala harjutusväljal ei ole täna võimalik vajalikus mahus sõjalist väljaõpet korraldada. Praegu saab harjutusväljal korraldada rühmasuuruse üksuse lahinglaskmisi, laskmisi tankitõrjerelvadest, miinipildujatest ja raskekuulipildujatest ning teha soomukite õppesõitu, kuid Eesti sõjalise võimekust suurendavate mehhaniseeritud üksustega lahingut jäljendavaid manöövreid ei ole võimalik teha. Samuti ei ole tänasel harjutusväljal võimalik teha liikumiselt laskmisi mehhaniseeritud üksustega," rääkis Kalmaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles