Rakvere riigigümnaasium pretendeerib arhitektuuripreemiale

Merly Raudla
Copy
Rakvere riigigümnaasium.
Rakvere riigigümnaasium. Foto: Marianne Loorents

Reedel, 8. detsembril kuulutatakse Tallinnas Lillepaviljonis toimuval auhinnatseremoonial välja tänavused arhitektuuripreemiate laureaadid ehk aasta väljapaistvamad arhitektuurivaldkonna tegijad ja teosed.

Üle 40 nominendi seas on ka Rakvere riigigümnaasium. Auhinnatseremoonial jagatakse 12 arhitektuuripreemiat ja kaks tudengipreemiat.

"Tänavused parimad arhitektuuriteosed ja eredaimad loojad näitavad selgelt, et globaalselt pitsitavate probleemide lahendamist tuleb alustada siitsamast," ütles maastikuarhitekt ja kultuurilehe Sirp arhitektuuritoimetaja Merle Karro-Kalberg. Tema sõnul saab vastused küsimusele, mis on ringmajandus maastikuarhitektuuris, kuidas vähendada ehitussektori väga suurt CO2 jalajälge ning milline peab olema noorust ja loovust toetav haridusruum. Nomineeritud loojad pole nende teemadega tegelemisel sealjuures kriipsugi järele andnud ruumikunsti kvaliteedis. "Näeme, et arhitektuuriliselt mõtestatud kodu, kool, park ja pärand muudab maailma natuke paremaks paigaks igas mõõtkavas," ütles Karro-Kalberg tänavu preemiatele nomineeritud teoste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles