Tapmises süüdistatav ei mäleta juhtunust midagi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
20.11.2023. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Aleksandr Fjodorov, Viru Maakohtu Rakvere kohtumaja, kohtuistung, mõrv FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja
20.11.2023. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Aleksandr Fjodorov, Viru Maakohtu Rakvere kohtumaja, kohtuistung, mõrv FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents

Tapal 1. jaanuaril toimunud mõrva kohtuasja kolmanda istungi lõpuks esitati Viru maakohtule hulgaliselt tõendeid. Juhtunust esitas oma versiooni ka süüdistatav Aleksandr Fjodorov, kes enda sõnul ei mäleta uusaastaööl aset leidnust midagi.

Tänavu 1. jaanuaril kella poole kuue paiku hommikul Tapale jõudnud politseiametnikud kohtuvad Eha tänaval viiekorruselise kortermaja ees kiirabitöötajatega. Üksteisele soovitakse head uut aastat ja seatakse sammud korterisse 42. Sealt leiavad nad eest 54-aastase mehe surnukeha, millel hiljem tuvastati 29-noahoopi.

Veriste varrukatega ja joobeseisundis Aleksandr Fjodorovil pannakse käed raudu ja ta viiakse kuriteopaigalt minema trepikoja välisukse juurde ning pannakse maha istuma. Peagi annab mees oma pahameelest teada, sõimates politseinikke fašistideks, kes tuleks ära põletada. Nimelt ei saa Fjodorov sugugi aru, miks tal käed raudu pandi ja miks nii kõvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles