Mahetootmine on maailmavaate küsimus (1)

Merly Raudla
Copy
Kalmer Visnapuu õpetas suure loomaga tutvust sobitama: et veis ei pelgaks, tasuks inimesel kükitada. Visnapuu ise on muidugi oma loomadele tuttav ja tal lubatakse isegi pai teha.
Kalmer Visnapuu õpetas suure loomaga tutvust sobitama: et veis ei pelgaks, tasuks inimesel kükitada. Visnapuu ise on muidugi oma loomadele tuttav ja tal lubatakse isegi pai teha. Foto: Marianne Loorents

Üle 20 aasta mahetootmisega tegelenud Kalmer Visnapuu on lihaveiseid kasvatanud ligi kolm kümnendit. Ta on olnud lihaveisekasvatuse kui põllumajandusharu tekkimise juures.

Möödunud kuul Kultuurikatlas koos festivaliga Maitsev Eesti peetud mahepõllumajanduse aastakonverentsil kuulutati välja parimad mahetootjad ja -tooted. Parimate mahetootjate arvestuses teenis teise koha Kalmer Visnapuu (Piira Mahe OÜ, Pariismar OÜ, FIE Kalmer Visnapuu).

Tegelikult on ettevõtja veiseid kogu aeg mahedalt kasvatanud, kuid sertifikaat tuli koos Eesti astumisega Euroopa Liitu. "Loodusega rütmis toimetamine on mu maailmavaate osa," lausus Visnapuu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles