Pangakelmustega on sel aastal välja petetud ligi kolm miljonit eurot

Kevin Volter
Copy
Need kõik on võltsitud töötõendid, mida petturid oma usaldusväärsuse tõestamiseks petetavatele saatnud on.
Need kõik on võltsitud töötõendid, mida petturid oma usaldusväärsuse tõestamiseks petetavatele saatnud on. Foto: Politsei

Viimasel ajal on üha sagenenud juhtumid, kus netikelmid esitavad usaldusväärsuse suurendamiseks politseinike töötõendeid, mis on aga võltsitud. Pätid kasutavad erinevaid nimesid, näiteks Mihhail, Sergei, Anna. Politsei tuletab meelde, et kui keegi säärasel viisil inimese poole pöördub, tähendab see pettust.

Teateid suuri rahasummasid kaotanud inimestest laekub politseile iga päev. Nädala alguses pöördus politseisse 30-aastane mees, kellelt õnnestus politseiametniku valeidentiteeti kasutanud pätil välja petta 19 900 eurot. 

Kui keegi saadab foto või koopia töötõendist, siis tasub kohe lõpetada igasugune suhtlus ja isik ära blokeerida, sest tegemist on kelmiga ning ta püüab välja petta raha või andmeid. Politseinik esitab oma töötõendeid ainult siis, kui inimesega kohtutakse vahetult.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles