Rakvere teatris esietendub 9. detsembril "Kessu ja Tripp"

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kessu ja Tripp.
Kessu ja Tripp. Foto: Kalev Lilleorg

Robert Vaidlo lasteraamatust tuntud Kessu ja Tripp astuvad Rakvere teatri lavale laupäeval, 9. detsembril. Urmas Lennuki dramatiseeringus on Kessu ilma isa ja õdede-vendadeta kasvav laps, kelle ema on kogu aeg tööl või väsinud.

Nii peab Kessu palju aega üksi veetma. Tema suurim soov on kohtuda oma isaga, aga nagu ema ütleb, ei kasva isad puu otsas. Nõnda leiab ta tsirkuseraamatust endale sõbraks Tripi, kellega koos ehitatakse supramaagi aparaat, käiakse poes kõveraid joonlaudu ostmas ja koristatakse tuba sassi. Vaatamata põnevatele seiklustele jääb Kessu südamesse igatsus isa ja koos emaga veedetud aja järele.

Lavastus pakub äratundmist paljudele vanematele. "Lastel on rikkalik fantaasia ja kujutlusvõime, mille abil puudujääke korvatakse. Tripp pakub Kessule turvatunnet ja kindlust, kuid samal ajal aitab tal ka mõista, et ükski unistus ei täitu ilma usalduse ja üksteisest lugupidamiseta," rääkis lavastaja Eili Neuhaus.

Lavastuses kõlavad originaalmuusikaga laulud, mille sõnade autor on Urmas Lennuk, viisid on seadnud Hando Põldmäe. Lavastuses mängivad Tuuli Maarja Möller, Madis Mäeorg, Silja Miks ja Johannes Richard Sepping. Kunstnik on Reili Evart, valguskujundaja Märt Sell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles