Repliik: Grinchi jõulud

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mart Rauba.
Mart Rauba. Foto: Marianne Loorents

Jõulud pole mu lemmikaeg. Miks? Sest kõik ütlevad, et peab õnnelik olema. Otsest käsku ei ole, aga üleüldine suundumus on ikka rahu, armastuse ja üksteise hoidmise poole. Siis tõstab minus pead see roheline karvane koll nimega Grinch, kes küsib küünilisi küsimusi.

Miks siis muul ajal ei võiks neid asju samamoodi väärtustada? Kus see rahu on, kui kõik jooksevad amokki, et iga jõululaua tagant läbi jõuda? Kes kurat leidis, et on hea idee bensukas kabanossi asemel verivorst kahe saiakannika vahele toppida? Rääkimata igast teisest kõlarist välja peksvast jõulumuusikast, mis läheb suuremalt jaolt koondnimetuse alla «very worst».

Grinch on juba kohanenud. Ta kannab kõrvaklappe, keskendub lumise looduse ilule ja leiutab enda jaoks huvitavaid mänge. Näiteks jõulukuuse challenge: tuleb võimalikult kaua vastu pidada nii, et ei oleks näinud Rakvere Keskväljaku jõulupuud. See on inspireeritud Eurovisioni-skeptikute challenge’ist, kus tuleb võimalikult kaua vastu pidada nii, et pole kuulnud võidulaulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles