Talvistel kõnniteedel liikujat varitseb suurim oht räästas

Copy
Rakveres oli reede lõuna ajal kolmes kohas korraga näha tõstukeid, mille korvis olevad mehed jääpurikaid ja lund katuselt alla loopisid.
Rakveres oli reede lõuna ajal kolmes kohas korraga näha tõstukeid, mille korvis olevad mehed jääpurikaid ja lund katuselt alla loopisid. Foto: Marianne Loorents

Talvistel kõnniteedel on tihtilugu tegu, et libedal pinnal püsti püsida. Tegelikult kujutavad kukkumisest veelgi suuremat ohtu majade räästas rippuvad jääpurikad. Reedene ringkäik Rakveres andis põhjust rõõmustada: kolmes kohas olid mehed tõstukitega tööl ning paljude tuntud jääpurikakasvanduste katuseääred olid ilusti puhtaks tehtud.

Rakveres Pikal tänaval olid maja number 7 ette juba hommikul lindid tõmmatud ning mehed andsid labidatele valu. Kohati pea meetripikkuseks kasvanud purikaid tuli haamriga alla koputada. Edasi tuli appi labidas ja kogu katus sai mõne tunniga lumevabaks.

Ettevõtte Hooldusservis omanik Tarmo Toomingas tõdes, et töö hakkas peale hommikul üheksast. Juba kolm tundi hiljem olid poolel hoonel purikad maha koputatud ja katus lumest puhtaks lükatud. "Oleme siin juba kolm või neli aastat käinud," ütles Toomingas. Ta rääkis, et linna peal hakkavad talle ohtlikud jääpurikad kohe silma ning vahel on ta majaomanikule ise hinnapakkumise saatnud. Väikesel Rakvere ehitusfirmal on katuseid, mida puhastada, järjekorras päris palju ning aastate jooksul on välja kujunenud püsikliendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles