Tamsalus koguti kontserdiga raha Keenia neidude hariduse heaks

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Abiturient Eliise-Marie Soll, õpetaja Abdul Turay ja 10. klassi õpilane Kristjan Kraubner esitamas The Beatlesi laulu «Here, There and Everywhere».
Abiturient Eliise-Marie Soll, õpetaja Abdul Turay ja 10. klassi õpilane Kristjan Kraubner esitamas The Beatlesi laulu «Here, There and Everywhere». Foto: Andres Tohver

Kolmapäeva õhtul korraldati Tamsalu gümnaasiumis taas heategevuskontsert, et annetustega toetada MTÜ Mondo Tarkusefondi. Fond aitab keskharidust saada Aafrika neidudel, kelle koolitee võiks muidu pooleli jääda.

Nende seas, kes heategevuskontserdil laulsid, oli gümnaasiumi lõpuklassi õpilane Eliise-Marie Soll, kes musitseeris koos pisut noorema Kristjan Kraubneri ja õpetaja Abdul Turayga. Neiu esituses kõlasid Depeche Mode’i «Personal Jesus» ja The Beatlesi «Here, There and Everywhere».

Maakonnalehe küsimusele, kui palju ta ise Aafrikast teab, vastas Soll: «Mul ei ole väga palju kokkupuudet.» Kuuldes sõna Aafrika tuleb talle esimesena meelde soe ilm ja see, et seal elab väga palju inimesi, kellel on abi vaja. «Ja me võiksime neid rohkem aidata,» ütles Soll. «Ma arvan, et neil võiks olla parem haridus,» rääkis Tamsalu neiu. Tema hinnangul vajab aafriklane nii palju haridust, et ta suudaks teha tulevikus tarku ja kaalutletud otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles