Vihavägise aastaring ehk Saunaministri tarkuseraamat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sauna vägi.
Sauna vägi. Foto: Virumaa Teataja

Saunaaastal saunaministriks kuulutatud Rein Siku südames on saunal aukoht. Tema sulest ilmunud saunaga seotud teostele «Vihaga, kuid vihata: Eesti rahva esimene sauna-aabits» ja «50 praktilist saunanippi + 3 erilist lisaks» hiljaaegu lisandunud «Sauna vägi» on ajaloolise ihu- ja hingepesuasutuse teema kinnitanud kirjamehe juhtteemaks. Ajakirjaniku ametisaladustele on Rein Sikk pühendanud kaks, ugrimugrile ja Virumaale kummalegi ühe teose.

Kirjastuse Hea Lugu välja antud «Sauna vägi» esitab 365 küsimust ja annab sama palju vastuseid. Tõsi küll, viimased kaks on pühendatud kaasaaitajate kiitmisele ning soovitatud raamatutele ja veebilehtedele, millest teadmistele veelgi lisa ammutada.

Tarkusi jagub aasta igaks päevaks, nõnda on aega soovitused, nipid ja õpetused järgmiseks jõulusaunaks suisa pähe õppida, et neid siis õiges kohas asjatundlikult pruukida. Targu on Rein Sikk teose ilmutanud tavalise aasta lõpus ja sama tavalise alguses, vältides nõnda elegantselt liigaastaga tekkida võivat saunateemata päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles