Trikipulgad tekitasid laadaleti ette ummiku

Merly Raudla
Copy
Janell Randmaa valmistatud trikipulgad osutusid laadal müügihitiks.
Janell Randmaa valmistatud trikipulgad osutusid laadal müügihitiks. Foto: Merly Raudla

Täna Rakveres Pikal tänaval toimuval jõululaadal püüdis tavapärase laadakauba vahel pilku tilluke lett, kus virnas mitmesugused pulgad ja rätikud. Käsitööna valminud trikipulgad tekitasid suurt huvi ja nii mõnigi laps leiab jõuluvana kingipakist kolmest pulgast koosneva komplekti, mis annab tegevust kogu õhtuks.

Trikivahendite valmistaja ja müüja Janell Randmaa ütles, et puutus trikipulkadega esmalt kokku tsirkusekoolis. Huvitavad tähelepanu, täpsust ja koordinatsiooni arendavad pulgad on valmistatud peamiselt juba kord kasutatud materjalidest. Puupulgad on pärit näiteks vanalt võrevoodilt ja kummiosa jalgratta kasutatud sisekummilt. Kui võrevoodi pulki parasjagu võtta pole, seab Janell Randmaa sammud ehituspoodi ja ostab ümaraid liiste.

"See on Soomes ühe tsirkusekooli mõju," avaldas naine põhjuse, miks ta köitvaid trikivahendeid valmistama hakkas. Ta oli pulgad ühele sünnipäevale kaasa võtnud ja sütitas nendega teisi külalisi. Oli võimalus kas pulki juurde tellida või ise meisterdada. Nüüdseks on Janell Randmaa neid juba neli aastat ise valmistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles