Elna Kaasik vaatab aastanäitusel tulevikku ja näitab stuudiot

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Esiplaanil Elna Kaasiku põrandavaip «Metsamaastik». Seinal olevate teoste autorid vasakult: Aet Ollisaar, Krista Leesi, Marilyn Piirsalu.
Esiplaanil Elna Kaasiku põrandavaip «Metsamaastik». Seinal olevate teoste autorid vasakult: Aet Ollisaar, Krista Leesi, Marilyn Piirsalu. Foto: Aet Ollisaar

Eesti Tekstiilikunstnike Liidu aastanäitusel «Ette/vaatlik» osaleb virulasest tekstiilikunstnik Elna Kaasik ja näitusega kaasnevate ürituste raames saavad huvilised tutvuda tema stuudioga.

Näitusel, mis avatakse kolmapäeval, 13. detsembril kell 17 ARS-i kunstilinnaku projektiruumis, näeb vaataja 25 tekstiilikunstniku teoseid, mis seostuvad sõnaga «ettevaatlik». Eesti Tekstiilikunstnike Liidul on lõppemas kolmekümnes tegevusaasta, sestap näitus küsibki, kuhu edasi. Kas ettevaatlikult või ettepoole vaadates? Näituse teema pakub mõlemat võimalust ning avaneb läbi tekstiilikunstile omaste tehnikate ja mõtteviiside.

Elna Kaasik rääkis, et näituseks valmis tal kaks 2 x 2 meetri suurust taftingtehnikas vaipa pealkirjaga «Metsamaastik», mida eksponeeritakse näituseruumi põrandal. ««Metsamaastik» on uue disaini esimesed vaibad, mis näitusele tegin. Üks on pehme roheline ja teine sinihall,» lausus kunstnik. Suured põrandavaibad on järg väiksematele, Saaremaa näituseks loodud seinavaipadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles