Pärdi nimi seab muusikamajale kõrged kvaliteedinõudmised

Copy
Arvo Pärt allkirjastamas lepingut, millega lubab Rakvere linnal oma nime tulevase muusikamaja puhul kasutada tasuta ja tähtajatult.
Arvo Pärt allkirjastamas lepingut, millega lubab Rakvere linnal oma nime tulevase muusikamaja puhul kasutada tasuta ja tähtajatult. Foto: Vladislav Musakko

Arvo Pärdi nimeline muusikamaja Rakveres peaks valmima 2025. aasta lõpus. Helilooja nime kasutamisega kaasneb aga soov, et selle programm oleks kvaliteetne, kuid kvaliteedistandardit seni keegi täpselt sõnastanud ei ole.

Et Pauluse kirikust tehtav muusikamaja hakkab kandma Arvo Pärdi nime, räägiti juba idee algfaasis. Ametlik leping maestro nime kasutamiseks sõlmiti koos projekteerimislepinguga 9. septembril 2018, sellele kirjutasid alla helilooja isiklikult ning tollane linnapea Marko Torm. Lakooniline dokument lubab nime kasutada tähtajatult ja tasuta, selle kirjalik osa ei sea ka ühtegi eritingimust.

«Julgen arvata, et sellise lepingu sõlmimine oli minu idee, et asi oleks ametlikult fikseeritud,» meenutas Marko Torm. «Mäletan, et eelnevalt kohtusin ka Pärdi perekonnaga, kellega me seda teemat arutasime. Millestki sellisest, et Arvo Pärdile peaks nime kasutamise eest maksma, juttu ei olnud. Küll oli põgusalt juttu sellest, millist repertuaari võiks majas esitama hakata, kui see ükskord valmis saab. Jäi kokkulepe, et päris «õllelaule» seal esitama ei hakata, aga see kõik oli suusõnaline jutt.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles