Rakvere linnakodaniku majamuuseum tähistab 40. sünnipäeva konverentsiga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Linnakodaniku majamuuseumis peetakse sünnipäevakonverentsi.
Linnakodaniku majamuuseumis peetakse sünnipäevakonverentsi. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnakodaniku majamuuseumi 40. sünnipäevale pühendatud konverents toimub 14. detsembril majamuuseumis. Konverentsil osalemine on kutsetega, kuna ruum on väike ja kohtade arv piiratud, kuid kõik huvilised saavad vaadata konverentsi otseülekannet algusega kell 11 või salvestust veebi vahendusel.

Konverentsil vaadeldakse 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse rakverelase eluolu ning muuseumi ajalugu, selle mõju ja proovikive tänapäeval. Konverentsi ettekanded publitseeritakse 2024. aastal ilmuvas Virumaa Muuseumide artiklikogumikus.

Konverentsil kõneleb ajaloolane Uno Trumm teemal "Kes elasid Pikal tänaval? Käsitöölised ja kaupmehed 19. sajandi Rakveres", Reet Bender teeb ettekande "Väike linn maailma serval. Baltisakslase Valentine von Krause mälestused Rakverest 1920–1939, lahkumisest ja koduteest", Viljar Vissel räägib teemal "19. sajandi linlase kodu: Rakvere ja Tartu linnakodanike muuseumide interjööridest ja mööblist", Anu Kannikese esimese teema on "Kodust muuseumiks – museoloogiline vaade" ja Pilvi Põldmal "Rakvere linnakodaniku majast muuseumiks".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles