Seksuaalsest eneseväljendusest netiahistamiseni: soovimatuid nokupilte saadab nii segaduses teismeline kui ka tiirane poliitik

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Soovimatud nokupildid ei ole kunst, vaid neti­liputamine ja seksuaalse ahistamise üks vormidest. Aumees ei jaga oma meheau, kui selleks pole kokkulepet ega nõusolekut.
Soovimatud nokupildid ei ole kunst, vaid neti­liputamine ja seksuaalse ahistamise üks vormidest. Aumees ei jaga oma meheau, kui selleks pole kokkulepet ega nõusolekut. Foto: 3 X Shutterstock, Montaaž Toomas Erapart

Mida mõtleb üks mehepoeg, kes saadab naisele internetis pildi oma suguelundist, ilma et selleks oleks nõusolek? Kuidas peaks käituma naine, kellele see saadetakse ning kas saatjat on seaduse järgi võimalik karistada? Kas piltide saatmine vastastikusel nõusolekul võib olla ka normaalse seksuaalse eneseväljenduse osa?

Seksuoloog, antropoloog, feminist ja seksi-coach Kristina Birk-Vellemaa tegeleb igapäevaselt seksuaalsust puudutavate teemadega, millest valju häälega ei räägita. Kuigi peaks, on tema seisukoht.

Endine ajakirjanik, praegune suhtekorraldaja, sisulooja ja blogija Dagmar Lamp, räppar Henry Kõrvits ehk Genka ja Rakvere juurtega sõnumiseadja Liisi Rohtung käsitlesid teemat oma taskuhäälingu saates "Mis värk nende dickpic‘idega on?", milles pakkusid "fenomenile" muuseas eestikeelseid nimetusi "penkupilt" ja "jörritõmmis". Dagmar Lamp on teemat lahanud pikemalt ka tunamullu Postimehe artiklis "Nokupildid on tänapäeva flirtimise vaat et lahutamatu osa".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles