WRC-s tööta jäänud rallimees sõidab laupäeval Lääne-Virumaal driftivõistlusel

Kevin Volter
Copy
Soome rallisõitja Teemu Suninen teeb kaasa laupäeval Lääne-Virumaal toimuval talvisel driftiüritusel.
Soome rallisõitja Teemu Suninen teeb kaasa laupäeval Lääne-Virumaal toimuval talvisel driftiüritusel. Foto: IMAGO/Nikos Katikis

Laupäeval toimub Võhu jäärajal talvine vabas vormis driftiüritus Kolvi Karikas, kuhu mõõtu võtma saab tulla igaüks, kes end külg ees sõitmises mugavalt tunneb. Lääne-Virumaa rajad meelitavad aga teist korda kohale rallimaailma paremiku. Kui suvel sõitis superautode üritusel kahekordne ralli maailmameister Kalle Rovanperä, siis Võhus asub poognaid võtma 79 korda MM-rallidel startinud soomlane Teemu Suninen.

Eestis elav Teemu Suninen ütles Virumaa Teatajale, et praeguse seisuga on 80 protsenti kindel, et ta on laupäeval stardis. "Üritus jõudis minuni läbi tuttavate, kes plaanivad samuti osaleda, ja nii ma end kirja paningi," sõnas rallisõitja, tunnistades, et talvel driftimist on ta varem proovinud kõigest pooleteise päeva jagu. 

Lumerajavõistlustel on mees viimasel paaril aastatel oma Subaruga kihutamas käinud, aga drift pakub talle täiesti uut väljakutset. "Eks tagaveoliste autodega sõitmine on mu nõrgem külg. Kuigi alustasin 2013. aastal karjääri tagaveolise BMW-ga, olen peale kolme rallit sellega olnud ainult esi- või nelikveoliste autode roolis," rääkis ta. Võhus läheb rallimees tagasi juurte juurde ning tuleb rajale BMW E36-ga. "Võhus on eesmärk ikkagi lõbutseda ning veeta aega sõprade ja teiste sõitjatega," lausus Suninen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles