Riigigümnaasium võttis kasutusele mitmeotstarbelised õpilaspiletid

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Riigigümnaasiumi 12. klassi õpilane Markel Leemets läbipääsukaardiga ust avamas.
Riigigümnaasiumi 12. klassi õpilane Markel Leemets läbipääsukaardiga ust avamas. Foto: Siim Mihailov

Rakvere riigigümnaasium võttis detsembrist kasutusele uued õpilaspiletid, mis töötavad nii isikutuvastina kui ka koolimajja tulekul sissepääsukaardina. Uus süsteem aitab muuta kooli väliste ohtude suhtes turvalisemaks, lihtsustada inventari laenutamist ja kasvatada tarvikute heaperemehelikku kasutust.

Rakvere riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht Mihkel Kangur ütles, et alates septembrist saavad õpilased uudset õpilaspiletit kasutada koolimajja sisenemisel läbipääsukaardina ja toidu väljastusel. Lisaks läheb kaarti tarvis kohalikus raamatukogus raamatute laenutamiseks, arvutite kasutamiseks, paljundamiseks, oma isikliku kapi avamiseks ja rühmatööks vajalike kirjutusvahendite laenutamiseks. Kanguri sõnul tuleb õpilaspiletiga seotud teenuseid ilmselt veel juurde.

Kõik sai alguse sellest, kui koos koolipidajaga loodi ohuolukorraks valmistumise plaan. "See on vajalik selleks, et teada, kuidas me tegutseme, kui juhtub midagi erakorralist. Tänapäeva maailmas peame igasugusteks juhtumiteks valmis olema. Kasvõi selleks, kui koolile tehakse pommiähvardus. Turvalisuse tagamise mõttes hoiame alates detsembrist uksed kinni, mis aitab vältida ohuvõimaluste teket koolis," rääkis Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles