Rakvere linnavalitsuse jõulupeole kulub 3000 eurot

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kui eraettevõte – pildil on üks OG Elektra pidudest – korraldab oma töötajatele suure peo, siis on see vaid omaniku asi, kui palju pidu maksab. Omavalitsused on aga avaliku sektori asutused ja seega on kõigil ka õigus teada, palju sealsetele töötajatele preemiat makstakse või kui suur on peo eelarve.
Kui eraettevõte – pildil on üks OG Elektra pidudest – korraldab oma töötajatele suure peo, siis on see vaid omaniku asi, kui palju pidu maksab. Omavalitsused on aga avaliku sektori asutused ja seega on kõigil ka õigus teada, palju sealsetele töötajatele preemiat makstakse või kui suur on peo eelarve. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Viru omavalitsuste kõneisikud on üsna kidakeelsed, rääkides jõulupreemiate teemal. Valdadest, kus preemiat ei maksta, tuli päringule konkreetne ja kiire vastus, aga näiteks Rakvere linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Kristel Mänd andis teada, et "info selle osas on alles kogumisel", ja Tapa valla avalike suhete spetsialist ei osanud targemat vastata kui "Mingil põhjusel hilineme".

Omavalitsused nagu ka eraettevõtted peavad oma töötajaid jõulude ajal või aasta lõpus meeles tavaliselt kahel viisil: kas korraldavad peo või maksavad preemiat, mida sageli nimetatakse ka tulemustasuks. Jõukamad lubavad endale mõlemat.

Tasub tähele panna, et lisaks linnavalitsustes või vallamajades töötavatele ametnikele on omavalitsuste palgal allasutuste juhid ja nende töötajad. Preemiad ja peod ei pruugi kahele seltskonnale olla samasugused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles