Uus profitennise hooaeg on ukse ees – kes on favoriidid?

VivaBet
Copy
Foto: Unsplash

Tennis on vaieldamatult üks kõige populaarsemaid individuaalspordialasid üle maailma. Seda armastatakse mängida hobikorras, aga profitennis naelutab telerite ette ning tenniseväljakute tribüünidele ka märkimisväärsel hulgal kaasaelajaid. Plussiks tennisesõpradele on kindlasti ka see, et tipptennise hooaeg on väga pikk, mis tähendab, et oma lemmikutele saab pöialt hoida pea aastaringselt.

November ja detsember on tennisejälgijate jaoks ilmselt kõige igavamad kuud, kuna turniiride osas valitseb pigem vaikus. Jaanuar, kui uus hooaeg taas algab, ei ole aga õnneks enam kaugel!

Eestlastest tennisesõprade jaoks ei olnud möödunud hooaeg ilmselt just parimate seas. Anett Kontaveit, kelle tulemustele pea kogu Eesti kaasa elas, lõpetas paraku oma tippsportlase karjääri ning ka Kaia Kanepi hooaeg polnud just roosiline. Uuelt hooajalt võime aga loota, et Kanepi sportlasetee jätkub ning ka Eesti meeste tennis hakkab näitama tõusu märke, kuivõrd Mark Lajali tulemused järjest paranevad.

Tõeliste tennisefännide jaoks on aga lisaks tennisematšide jälgimisele kaasahaarav ka tulemuste ennustamine. Panustamine spordile on erinevates veebikeskkondades kiire ja lihtne ning online-kasiinod, nagu näiteks Vivatbet pakuvad erinevaid võimalusi ka tennisele panustamiseks.

Kui naiste tennisele on üldiselt olnud alati iseloomulik see, et kindlat võitjat on pigem keeruline ennustada ja seda olenemata mängija edetabelikohast, siis meeste puhul on lood väga pikka aega olnud teistsugused. Pea 20 aastat kestnud Federeri-Nadali-Djokovici ajastul võis enam-vähem alati olla kindel, et kui neist keegi väljakul on, siis võit ka tuleb. Nende võidule panustamine oli pigem kindla peale minek.

Jaanuaris algav uus tennisehooaeg aga tõotab kaasaelajatele pakkuda palju põnevust ja ilmselt ka üllatusi. Naiste tennises ühte suveräänset parimat ennustada on väga keeruline, tõenäoliselt jätkavad endiselt hea hooga nii Iga Świątek kui ka Arina Sabalenka, aga väga head tõusutempot on näidanud lõppeval aastal ka Coco Gauff, kes lõpetas hooaja koguni maailma kolmanda reketina.

Meeste poolelt on pärast Roger Federeri karjääri lõpetamist ning Rafael Nadali vigastuste küüsis vaevlemist käimas uus ajastu, kus suurturniiride võiduvõimalused on vähem etteaimatavad. Novak Djokovic püsib endiselt suhteliselt kindlal liidrikohal, aga talle kandadele astujaid on lisandumas järjest enam. See muudab ka meeste tenniseturniiride jälgimise vaheldusrikkamaks.

Suure slämmi turniiridel võib praeguse seisuga arvata, et lootust võidule on päris mitmel mängijal, kuid kellel täpselt ja kas Djokovic ka seljatada õnnestub, on muidugi raske öelda. Peamised nimed, mida ehk välja tuua, on Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Alexander Zverev. Samas ei saa enam ka meeste puhul mööda vaadata sellest, et järjest enam lisandub noori üllatajaid, näiteks Holger Rune ning Ben Shelton. No ja mis seal salata – ka Carlos Alcraz oli ju pigem alles äsja suurüllataja rollis.

Seega, kui nüüd peaks hakkama uue hooaja slämmiturniiride võitjaid ennustama, siis üldiselt ühte kindlat nime välja tuua ei saa kohe kuidagi, ei naiste ega meeste poolel. Lisaks slämmiturniiridele saab aga online-portaalides, näiteks Vivatbet keskkonnas, panuseid teha ka pea kõigile väiksematele turniiridele. Panustamise võimalusi tennises on mitmeid: mängu võidule, settide võidule, kes võidab kokkuvõttes rohkem geime, kes rohkem punkte jne.

Enne kui kellegi võidu või kaotuse peale oma raha panna, tasub muidugi alati meeles pidada, et panustamine spordile võib tõeliste fännide jaoks olla ka probleemne – see ei ole koht oma lemmikule solidaarsuse näitamiseks. Spordipanustamise kuldreegel ütleb, et ainult seepärast, et mängija või võistkond on sinu lemmik, tema võidule panuseid teha ei tohiks. Tennises näiteks peaks võtma arvesse paljusid erinevaid tegureid peale mängija edetabelikoha. Oluline on kindlasti teha eeltööd, millisel kattel keegi paremini mängib, milline kliima on kellelegi sobivam, kes täpselt on vastane, milline on olnud mängija vorm viimastes mängudes jne. Ehk et ükskõik kui palju näitek Mark Lajali võitu Australian Openil ei soovita, tema võidule panustamine teda võidule ei aita.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles