Kastani puiesteele istutatakse kirsid, pöögid, kastanid ja jõulukuusk

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kastani puiesteele istutatakse vanade hobukastanite asemele 170 puud. Foto esiplaanil nähtavale alale pannakse kasvama üks kuusk, millest tulevikus võiks saada Rakvere statsionaarne jõulupuu.

 
Kastani puiesteele istutatakse vanade hobukastanite asemele 170 puud. Foto esiplaanil nähtavale alale pannakse kasvama üks kuusk, millest tulevikus võiks saada Rakvere statsionaarne jõulupuu.  Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavõim arvestas rahva soove ja otsustas, et pärast Kastani puiestee täielikku uuendamist ning vanade hobukastanite eemaldamist istutatakse asemele sahhalini kirsid, valgepöögid ja hobukastanid. Alles jääb neli vana elujõulist tamme. Volikogu andis linnavalitsusele nõusoleku kuulutada Kastani puiestee rekonstrueerimiseks välja riigihange, mis tähendab, et järgmisel suvel lähebki  tööks.

Sahhalini kirsse ja harilikke valgepööke eelistasid ka Virumaa Teataja lugejad – 37 protsenti  väljaande veebilehel korraldatud küsitlusele vastanuist soovis, et pärast uuendamist istutataks Kastani puiesteele just seda liiki puud. Linnavalitsus võttis haljastuse valimisel ühe argumendina arvesse just meie lugejate soovi.

Samas avaldati sotsiaalmeedias hulgaliselt arvamust, et Kastani puiesteel peaksid ka edaspidi kasvama kastanid, ning see puuliik lisatigi nüüd uude haljastuskavasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles