Ajakirjanikud valisid lõppeva aasta pressisõbraks Peep Veedla

Virumaa Teataja
Copy
Peep Veedla.
Peep Veedla. Foto: Ain Liiva

Aasta lõpus valivad lehetoimetused traditsiooniliselt pressisõbra. Aasta pressisõbraks valis Virumaa Teataja toimetus kontserdikorraldaja, hobiornitoloogi ja lehe kaasautori Peep Veedla.

Tänavune pressisõbra valimine oli Virumaa Teataja toimetuses erakordne, sest valikus oli rekordarv kandidaate: nii isikuid kui ka organisatsioone. Pressisõbra valimine on alati üsna vaidlusrohke ettevõtmine, sest oma kandidaat on pea igal ajakirjanikul. Lõpphääletus toimub demokraatlikul viisil: pressisõber selgub avaliku hääletamise tulemusena.

Seekord jäi sõelale kaks tugevat kandidaati. Lisaks enim hääli saanud kontserdikorraldajale ja hobiornitoloogile Peep Veedlale pidasid ajakirjanikud pressisõbra tiitli vääriliseks isa-poega Oleg ja Georg Grossi, kes on eeskujuks paljudele ettevõtjatele avatud suhtlemisel pressi ning ajakirjanikega.

Pressisõbraks valitud Peep Veedla on pikka aega olnud Virumaa Teataja kaasautor, kelle köitvas stiilis kirjutatud südamlikele linnulugudele saavad inimesed leheveergudel kaasa elada. Samuti on Veedla ajakirjanikele hindamatu allikas teemade puhul, mis puudutavad loodust ja linnuriiki.

Ajakirjanikud teevad oma tööd, mida ei maksaks isiklikult võtta ning solvuda.

Eva Samolberg-Palmi

Lisaks Peep Veedlale ning Oleg ja Georg Grossile esitasid ajakirjanikud pressisõbra tiitli kandidaatideks Kadrina kultuurijuhi Ahto-Lembit Lehtmetsa, korvpallikooli juhi Reinar Halliku, Jäneda mõisa juhi ja Eesti talupäevade eestvedaja Enno Musta, samuti Kunda päästekomando päästja Mait Penjami ja OLE (Operation Lifesaver Estonia) juhatuse esimehe Tamo Vahemetsa.

Pressivaenlast pole Virumaa Teataja ajakirjanikud viimastel aastatel valinud. Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi sõnul võib komistuskivisid suhtluses ette tulla ikka, kuid enim annab tunda see, kui poliitikud või avaliku elu tegelased ei suuda mõista ajakirjanike töö olemust ning suhtuvad ebamugavaid küsimusi küsivasse ajakirjanikku kui vaenlasesse. «Ajakirjanikud teevad oma tööd, mida ei maksaks isiklikult võtta ning solvuda,» rääkis peatoimetaja.

Möödunud aastal valisid Virumaa Teataja ajakirjanikud pressisõbraks Lääne-Viru keskraamatukogu meeskonna, aasta enne seda Ida päästekeskuse, veelgi varem Rakvere haigla. Enne seda on tiitli pälvinud Tapa vallavanem Riho Tell, samuti perearst Kersti Veidrik. Pressisõber saab auhinna kätte aasta teo tänuüritusel uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles