Koroonaviirus enam naljalt haiglavoodisse ei vii

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Foto pärineb Rakvere haigla koroonaosakonnast 2021. aastal.
Foto pärineb Rakvere haigla koroonaosakonnast 2021. aastal. Foto: Marianne Loorents

Koroonaosakonda Rakvere haiglas sel hooajal avatud ei ole. Hetkeseisuga on haiglaravi 12 patsienti, kes põevad koroonat kaasuva haigusena ning on jagunenud kolme osakonna vahel vastavalt oma põhihaigusele. Laboritulemustest selgub aga, et pead on tõstmas A-gripiviirus.

Lähiajal on paaril korral esinenud haiglas väiksemaid koroonakoldeid, kui viiruse on toonud mõni külastaja. See juhtus siseosakonnas kuu aega tagasi ja hiljuti ka õendusosakonnas. Viimasesse ei lubatagi praegu külastajaid, kuna valdavalt on seal riskigruppi kuuluvad vanemad patsiendid. Haigla direktor Ain Suurkaev ütles, et kõik põdejad on vanuses üle 60 eluaasta.

Seda, et väljaspool haiglat oleks olnud mõni suurem koroonakolle, on Suurkaevu sõnul praegu raske öelda. "Seda me ei tea. Enam ei saagi väga teada, kust haiguse saad. Käisid poes, keegi aevastas, rohkem polnudki vaja," lausus ta. Koroonaaja alguses loodud veebirakendus HOIA, mis selliseid koldeid fikseeris, suri Suurkaevu sõnul piltlikult öeldes välja juba aasta tagasi. See küll töötab, aga seda lihtsalt ei kasutata enam. Ilmselt pole enam ka tarvidust, kuna enamik põevad haigust suhteliselt kergelt ja lõviosa juhtumitest jääb fikseerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles