Pühapäev tuleb päikseline, uuel nädalal läheb sulaks

Copy
Uuel nädalal kisub sulaks.
Uuel nädalal kisub sulaks. Foto: Madis Veltman

Norra merele jõudev aktiivne madalrõhkkond toob pühapäeva ööseks Eestisse sadu ja väheseid plusskraade ning muudab liiklusolud keeruliseks, hommikuks aga sadu lakkab ja päev tuleb prognoosi järgi üsnagi päikseline.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu pühapäeva pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma, Ida-Eestis öö hakul ka lörtsi. Pärast keskööd Lääne-Eestist alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. On jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 5–12, puhanguti kuni 16, rannikul 9–15, puhanguti kuni 21 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul saartelt alates järk-järgult loodesse ja nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on –2 kuni +4 kraadi, saarte rannikul kuni +6 kraadi. Libeduseoht on väga suur.

Peipsi järvel puhub edela- ja läänetuul 6–11, puhanguti 15 m/s. Hommikul pöördub tuul loodesse ja nõrgeneb veidi. Sajab vihma ja kohati tuleb sekka ka lörtsi. Hommikuks sadu lakkab. Nähtavus on mõõdukas või halb. Õhutemperatuur jääb –1 ja +1 kraadi vahele.

Pühapäeva päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Pärastlõunal edela poolt alates pilvisus tiheneb ja õhtul hakkab saartel ning Lõuna-Eestis vihma sadama. Pärastlõunal tekib mõnel pool udu. Ennelõunal puhub lääne- ja loodetuul 3–9, puhanguti kuni 13, põhjarannikul 6–12, puhanguti kuni 18 m/s. Pärastlõunal puhub edela- ja läänetuul 2–8, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur jääb 0 ja +4 kraadi vahele, Lääne-Eesti saartel tuleb kuni 6 kraadi sooja. Teedel on libedust.

Peipsi järvel puhub ennelõunal lääne- ja loodetuul 4–9, puhanguti kuni 13 m/s. Pärastlõunal puhub lääne- ja edelatuul 3–8 m/s. Ilm on sajuta. Nähtavus on mõõdukast heani, kuid õhtul tekib paiguti udu. Õhutemperatuur jääb 0 ja +2 kraadi vahele.

Järgmise nädala esimeses pooles valitsevad päeval plusskraadid ja vaid öiti võib termomeetrinäit paiguti paar pügalat alla nulli langeda.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Lõuna- ja Lääne-Eestis sajab mitmel pool vihma. Puhub läänekaare tuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on –2 kuni +3, saartel kuni +6 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vihma. Puhub läänekaare tuul 3–9 m/s. Sooja on 1–6 kraadi.

Teisipäeva öösel hakkab pilvisus tihenema. Pärast keskööd levib vihmasadu saartelt üle maa ida suunas, sekka tuleb ka lörtsi. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni +5 kraadi. Hommikuks läheb mõnevõrra soojemaks. Teisipäeva päeval hakkab saartelt alates pilvisus hõrenema. Ennelõunal sajab mandril mitmel pool vihma, pärastlõunal sadu lakkab. Puhub edela- ja läänetuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 2–7 kraadi.

Kolmapäeva öö hakul on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Pärast keskööd pilvisus tiheneb. Hommikul sajab Lääne-Eestis kohati vihma. Puhub edela- ja läänetuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Hommikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on –1 kuni +4 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves ilm. Vihma- ja lörtsisadu levib lõunast põhja ning õhtul sajab ka lund. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 3–9, ennelõunal rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles