Väike-Maarja koolitüdruku pilt jõudis postkaardile

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Lisett Marii Viikmaa joonistus "Imeline jõuluvalgus".
Lisett Marii Viikmaa joonistus "Imeline jõuluvalgus". Foto: Lisett Marii Viikmaa

Tänavu 21. korda toimunud Eesti koolilaste metsapostkaardi konkursile laekus rekordarv töid: 4793 metsapostkaarti 202 koolist üle Eesti. Nende seas jõudis 36 võidutöö hulka Väike-Maarja gümnaasiumi 7. klassi õpilase Lisett Marii Viikmaa joonistus "Imeline jõuluvalgus".

Konkursi teema oli sel aastal "Jõulud metsas". Saadetud tööde hulgas olid nii jõulukuuse valimist ja koju toomist kujutanud kunstiteosed kui ka pühadeteemalised stseenid metsaelust ning -elanikest. 24 paremat tööd valiti välja rahvahääletusel ning neile lisandus 12 žürii esile tõstetud tööd. Neist trükib RMK koostöös Omnivaga postkaardikomplekti, mis saadetakse tänuks kõikidele osavõtnud koolidele ja väljavalitud tööde autoritele ning seda on võimalik osta Omniva postkontoritest.

"Nägime väga palju toredaid ning heal tasemel joonistusi. Lisaks teostusele hindasime ka ideed ja originaalsust ning seda, kas joonistus töötab postkaardi kujundusena. Mõne töö väljajäämisel saigi lõpuks põhjuseks see, et ehkki tegu oli toreda pildiga, ei oleks see toimima hakanud postkaardil," selgitas žürii esimees, raamatute illustraator Tuulike Kivestu-Rotella hindamiskomisjoni töö tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles