Uuest aastast tõuseb rongipiletite hinnalagi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Raudtee ja talvine loodus.
Raudtee ja talvine loodus. Foto: Arvo Meeks

Regionaalminister Madis Kallas allkirjastas määruse, mille kohaselt tõstetakse uuest aastast rongipiletite maksimaalseid piirhindu. Selle tingivad infrastruktuuri kulude kasv ja üldine hindade kallinemine. 

2022. aastal kasvas tarbijahinnaindeks statistikaameti andmetel aasta varasemaga võrreldes üle 19 protsendi. Ministri sõnul oli uute piletihindade määramisel oluline, et sõidupileti hinna tõus ei vähendaks reisijate huvi rongide kasutamise vastu.

"Hinnad on paratamatult kasvanud kõigis sektorites ning see väljendub ka kasvavates raudtee infrastruktuuri kuludes. Meie eesmärk on jätta hinnad reisijatele vastuvõetavaks, et reisijate arv ei langeks," ütles Madis Kallas. "Raudteede kvaliteedi ja ohutuse tagamiseks on arusaadavalt vaja teha investeeringuid ning oluline on, et inimestele pakutaks turvalist, mugavat ja kvaliteetset ühistransporti ka edaspidi."

Peamiselt suurendatakse määrusega maksimaalset sõidukilomeetri ja piletihinda. Ühe tsooni pileti hind on kavas tõsta seniselt 1,60 eurolt 1,80 eurole. Mitme tsooni läbimise puhul on piletihind ligikaudu 10 protsenti kõrgem. Uued rongipiletite piirhinnad hakkavad kehtima 1. jaanuarist.

Viimati tõusid rongipiletite hinnad kaks aastat tagasi, 1. jaanuaril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles