Väärikas eas "daam" teeb uisuväljaku eriti libedaks

Kevin Volter
Copy
Väljakumeister Madis Moor võib rõõmustada, sest enam ei pea uisuväljakut käsitsi hooldama, vaid seda saab teha mugavalt masina peal istudes.
Väljakumeister Madis Moor võib rõõmustada, sest enam ei pea uisuväljakut käsitsi hooldama, vaid seda saab teha mugavalt masina peal istudes. Foto: Ain Liiva

Rakveres on aegade suurim jääväljak osutunud ülimalt populaarseks ajaveetmise kohaks. Koolid muudavad uisutamisega mitmekesisemaks oma kehalise kasvatuse tunde, hokisõbrad korraldavad treeninguid lastele ja täiskasvanutele ning tee uisutamise juurde on leidnud ka linnarahvas.

Kuigi praeguste sulailmade tõttu on jääväljak suletud, on hokimeestel ka häid uudiseid. Nimelt sai tänu Ehmofix Autohooldusele töökorda Uudeküla hokimeeste käest pärit jäähooldusmasin, mis töö, mida varem tehti käsitsi, kordades lihtsamaks muudab.

51-aastane "daam" seisis kaks aastat tehnoprobleemide tõttu jõude. Nüüd on masinal uus generaator, korda on tehtud hüdrosüsteem, ja et hooldemehed uisuväljakul ära ei eksiks, paigaldati hokimeeste keeles "zambonile" leedtuled. Kahjuks näitab lähipäevade ilmaprognoos, et ilmselt jääb uisuväljak suletuks ka jõulupühade ajal, kuid hooldemehed lubasid, et kohe, kui miinuskraadid taas võimust võtavad, on võimalik jälle uisutama tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles