Kiri: tohoo till ae

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Kui seksimaastikul hakkasid puhuma uued tuuled, ütles minu vanaema, et tohoo till ae, ja lisas, et mis see minu asi on, mida keegi tahab omale suhu toppida. Kui vanaemal pea valutas, palus ta mul mudida tema kaelasooni. Tänapäeval on mudimine populaarne tegevus. Meil on suunamudijad, poliitikamudijad ja igat sorti muidumudijad. Viimaste hulka kuuluvad daamid, kelle vooruslikkuse üle on võimalik kaubelda ja kes panevad bioloogia oma kasuks tööle.

Ka abieluturule on tulnud uued kooseluvormid. Peale samasooliste abielu ka sarimonogaamia, kus meestel on elu jooksul palju partnereid, kuid tegutsetakse põhimõttel, et üks suhe korraga. Naisel võib samal ajal olla mitu nn peigmeest, kes kõik on üksteise olemasolust teadlikud. Seega ei mingit petmist. Endiselt võib astuda armastusabiellu, kus imeline armumise tunne ajast, mil ükskord algas kõik, aitab ka argiraskustes paremini toime tulla. Kõigile Tinderis pakutav tutvumisteenus ei sobi, sest muudab inimese odavaks ning vabalt võetavaks ja jäetavaks kaubaks.

Elus ei ole nii, et sa ise ei saa midagi teha, aga ei ole ka nii, et sa võid teha kõike. Küsimus on selles, millised on sinu valikud. Igaüks võib eksida, aga ainult rumal jääb oma eksimisele kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles