Rakvere reovesi viitab taas ohtrale kokaiinitarvitamisele

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakveres on murettekitavalt palju kokaiinitarvitajaid.
Rakveres on murettekitavalt palju kokaiinitarvitajaid. Foto: Shutterstock

Reoveest võetud proovid näitavad, et Eestis tarvitatakse suhteliselt kõige rohkem kokaiini Tallinnas. Teine koht selles negatiivses pingerivis kuulub paraku Rakverele, ja seda mitte esimest korda – ka varasemates uuringutes on meie näiliselt rahulik ja turvaline linnake olnud esirinnas. 

Reoveeproovide analüüse tellib justiitsministeerium ja saadud tulemusi analüüsitakse Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Uuring annab aimu narkootikumide ja psühhotroopsete ainete tarvitamisest ning viimased proovid võeti 8. ja 9. novembril Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Kohtla-Järve Ahtme linnaosas, Viljandis, Maardus, Sillamäel, Valgas, Võrus, Haapsalus ja Paides ning 15. novembril Rakveres.

Seekordsest uuringust ilmnes, et kanepi ja amfetamiini jääkide tase linnade reovees oli palju väiksem kui augustis. Kokaiini puhul suuri muutusi polnud, selle jääke on enim leitud Tallinna reoveest juba kevadest saati. MDMA ja metadooni jääke leiti augustikuu uuringul nähtuga sarnasel tasemel. Metamfetamiini leidus eelmise uuringu tulemustega võrreldes enam Narva reovees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles