Lauamänge laenutatakse raamatukogust usinasti

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
«Katani asustajad» pakuvad mängurõõmu kolmele-neljale mängijale 1–1,5 tunniks.
«Katani asustajad» pakuvad mängurõõmu kolmele-neljale mängijale 1–1,5 tunniks. Foto: Siim Mihailov

Lääne-Virumaa keskraamatukogus tehtud statistika lubab öelda, et iga neljas raamatukogu külastaja haarab endaga kaasa ka mõne lauamängu, kusjuures üldse on neid seal lausa 700 ligi.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg ütles, et lasteosakonnas on hea valik mänge kohapeal kasutada, aga suuremat osa saab ka koju laenutada. Selleks et lugejaid lauamängulaenutuse võimalusest paremini teavitada, paigaldati üks lauamänguriiulitest just sissepääsu juurde.

Kuna keskraamatukogu on võrreldes teiste maakonna raamatukogudega suurem, jagub selle eelarves raha ka niisuguseks väljaminekuks, nagu on lauamängude soetamine. «Siht­rühm, kes lauamänge laenutab, on väga kirju. Sinna kuuluvad näiteks pered, kes tahavad koos mõnusasti aega veeta, lapsevanemad ja pedagoogid, kes laenutavad õppimist toetavaid mänge. Ja on ka rühm inimesi, kes tahab enne mängu soetamist seda eelnevalt proovida. Mõnede mängudega on ka nii, et hoolimata mängu põnevusest või kvaliteedist jäetakse mäng mängimata, sest juhend on jube keeruliselt kirjutatud,» rääkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles