Juurdlus tuvastas: sõjamees sai Kevadtormil kuulitabamuse halbade asjaolude kokkusattumisena

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
"Kevadtorm 2023", lahinglaskmised.
"Kevadtorm 2023", lahinglaskmised. Foto: ROBERT MARKUS LIIV

Tänavu mais toimunud suurõppusel Kevadtorm sai reservväelane vigastada, kui harjutuse ajal tabas teda kaaslase välja lastud kuul. Distsiplinaarjuurdlus tegi kindlaks, et intsidendi põhjustas halbade asjaolude kokkusattumine.

Virumaa Teataja kirjutas kevadel, et kaitseväe keskpolügoonil toimunud lahinglaskmistel tekkis olukord, kus maastikul tegutsenud kattegrupp jäi laskeharjutuse käigus samal laskeväljal tegutsenud ründegrupi laskesektorisse, mille tagajärjel sai 12. jalaväepataljoni reservväelane kuulitabamuse. Kuul tabas reservväelase kõrvaklappe ja vigastas tema kaela. Väljaande allika väitel oli tegemist sõduriga, kelle relvaks oli granaadiheitja Carl-Gustav ja kes kandis laskmiste ajal kõrvaklappe, mis võisid kuuli peast kõrvale suunata. 

Sõjaväepolitsei selgitas juurdluse käigus välja, et lahinglaskmistel osalenud üksused läbisid nõuetekohase ohutustehnilise instruktaaži ja ohutuse tagamiseks olid maastikul tulepiiranguteks visuaalsed orientiirid. Aga kuna lasti kinnisel maastikul ja liikumisega ning sõdurid vahetasid tulepositsioone ja -suundi, tekkis sellest hoolimata ohtlik olukord. Vea avastamisel peatasid harjutuse korraldajad selle otsekohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles