Indrek Kesküla: erinevad ministeeriumid räägivad teineteisele vastu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Foto: Marianne Loorents

Kliimaministeerium tänas kõikidele kohalikele omavalitsustele (KOV) saadetud kirjas vallajuhte, kes on oma valla üldplaneeringus toonud esile potentsiaalsed alad taastuvenergia tootmise arendamiseks. Ometi lükkas regionaal- ja põllumajandusministeerium eelmisel nädalal tagasi Väike-Maarja valla üldplaneeringu justnimelt tuuleparkidega seonduva tõttu.

Väike-Maarja vald on üritanud üldplaneeringut valitsusega kooskõlastada juba pea pool aastat. Regionaal- ja põllumajandusministeerium (RPMM) on andnud aga mõista, et selles peaks sisalduma ka kõigil potentsiaalsetel tuuleparkide aladel tehtud lisauuringud.

"Oluline on mõista seda, et üldplaneeringu alusel ei saa veel ühtegi tuulikut ehitada," rääkis vallavanem Indrek Kesküla ja lisas, et üldplaneering toob välja potentsiaaliga alad, kuid samuti kohustuse teha nendel aladel keskkonna- ja kõik muud, ka sotsiaalmajanduslikud, uuringud. Mõistagi peaks nende alade esile toomine meelitama võimalikke arendajaid, ent asetab nende õlule ka kohustused ja riski. "Paljudel aladel ei pruugi arendamine olla võimalik," lisas vallavanem, tuues näiteks kohalike elanike vastuseisu või tõestatud halva keskkonnamõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles