Linnuse eesel hakkab jõuluprogrammist taastuma

Merly Raudla
Copy
Rakvere linnuse jõuluprogrammi staarid: eesel Columbus ja jõuluvana.
Rakvere linnuse jõuluprogrammi staarid: eesel Columbus ja jõuluvana. Foto: Lyan Luik

Maikuus Rakvere linnusesse saabunud kaheaastane eesel Columbus hakkas jõulumaa programmiks valmistuma juba oktoobri alguses. Tema ülesandeks oli korrektselt ohja otsas kõrval käia ja jõulupakid seljas kohale tuua.

Üldjoontes sujusid Columbuse etteasted kenasti. Rakvere linnuse loomatalitaja Lyan Luige sõnul ei olnud Columbusel vaid üksikutel kordadel pakikandmise tuju. Mõnel puhul tuli jõulumaa programm eeslita läbi teha, sest hoov oli libedaks muutunud. "Hoov oli jääs ja looma tervist silmas pidades pole mõistlik teda mööda jääd käima sundida," ütles Luik. Linnuse jõuluprogrammi sai näha alates 7. detsembrist kuni tänaseni. Tänagi oli Columbusel vaba päev, kuna hoov on endiselt libe.

Luige sõnul on järgmise aasta jõuluprogrammile veel vara mõelda ning esmalt hakkab eesel tihedatest etteastetest puhkama. "Eesel ilmselt teeb sama kava läbi järgmistel jõuludel, kui just ei teki mõnd uut huvitavat ideed," märkis Columbust treeninud talitaja. Linnuse jõulumaa on tema sõnul igal aastal erinev ja ehk on loom edaspidi juba kogenum ja õpib hoopis midagi uut selgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles