Teatris mekiti Vootele Ruusmaa «Keti vilju»

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Näidendi «Keti viljad» lugesid ette Madis Mäeorg ja Eili Neuhaus, autor Vootele Ruusmaa sättis helitausta.
Näidendi «Keti viljad» lugesid ette Madis Mäeorg ja Eili Neuhaus, autor Vootele Ruusmaa sättis helitausta. Foto: Helen Solovjev

Helilooja, luuletaja, näitleja ja näitekirjanik Vootele Ruusmaa, keda Rakvere teatriga seovad üheksa ühist tööd, tõi Teatrikohvikus kuulajate ette oma kolmanda näidendi «Keti viljad». Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel kolmanda koha saanud lühinäidendi lugesid ette Rakvere teatri näitleja Madis Mäeorg ja lavastaja-inspitsient Eili Neuhaus, helitaustu komponeeris lavaloo autor Vootele Ruusmaa.

Lugemisõhtut juhtinud Rakvere teatri dramaturg-lavastaja Urmas Lennuk ütles, et tihedalt ja mitmel moel – muusikalisest kujundajast näitlejani – Rakvere teatriga seotud Vootele Ruusmaa näidendi ettelugemine on teatri jõulukingitus oma headele vaatajatele. «Seda näidendit loeme, aga kujutan ette, et järgmine näidend jõuab juba lavale,» sõnas Lennuk.

Vootele Ruusmaa mainis, et tal on näidendite kirjutamine ja tekstidega tegelemine avastamisjärgus ning jätkuvalt on huviorbiidis ka lavastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles