Maa-amet kutsub üles talisupluskohti kaardile märkima

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks.
Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks. Foto: Maa-amet

Reedel algas kalendritalv ja miinuskraadid kutsuvad paljud Eesti inimesed taas talisuplust harrastama. Maaamet on loonud talvise kaardi, kuhu igaüks saab märkida oma lemmikud talisupluskohad ja kust avastada enda jaoks uusi kohti.

Tegemist on suvise ujumiskohtade kaardistamise kampaania jätkuga talvises kuues. Septembris märkisid ligi 400 inimest kaardile Eesti parimaid supluskohti ning rahva lemmikuks krooniti Kunda rand. "Kõige põnevam oli tegelikult lugeda inimeste kommentaare, mida nad ujumiskoha kirjeldamiseks olid lisanud. Mõni oli emotsionaalne, teine informatiivne. Kaart oli esialgu plaanitud luua ajutise kampaaniana illustratsiooniks, aga lõpuks sai sellest päris hea abivahend," kommenteeris maaameti ruumiandmete peaspetsialist Ann Rehemaa. "Osavõtt oli nii aktiivne ja mõni inimene kirjutas juba suviste kohtade juurde kommentaariks, et seal on ka talvel vetteminekukoht olemas. Seetõttu otsustasime, et teeme ka talisupluskohtade kaardistamiseks omaette üleskutse."

Uue supluskoha märkimiseks tuleb kaardirakenduse paremas ääres valida "Tagasiside" tööriist, klikkida kaardil supluskoha asukohal ja valida teate liigiks "Märgi lemmik talisupluskoht". Sel korral on oodatud nii kommentaarid kui ka pildid, mis ilmuvad koos märgitud kohaga automaatselt kaardile. Supluskoha märkimise juhendi leiab maaameti geoportaali abi ja juhiste lehelt.

Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks ja seejärel tehakse kohtadest kokkuvõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles