Elatise maksmine ajas endised elukaaslased raksu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Riiklikult arvutatud miinimumelatise suurus lapse kohta on tänavu üle 260 euro.
Riiklikult arvutatud miinimumelatise suurus lapse kohta on tänavu üle 260 euro. Foto: Shutterstock

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas rullus novembriks lahti peredraama, kus vaieldi selle üle, kes ja kui palju peaks elatist maksma ning kelle päralt on peretoetus.

Pereisa Taneli (nimi muudetud) sõnul sündis ühisest kooselust neli last ja suhe lõppes Tiinaga (nimi muudetud) paraku 2020. aastal. Esialgu jäid kõik lapsed ema juurde, kuid 2021. aastal asus isa poole elama vanim poeg ja peale seda hakkasid Tanelit usinasti külastama ka teised lapsed. Väidetavalt häiris see Tiinat sedavõrd, et ta pöördus lastekaitsetöötaja poole. Ametnik vastas lühidalt, et kui lapsed elavad suurema osa ajast isa juures, siis peaks ka riigi makstav peretoetus laekuma hoopis Tanelile.

Sellega Tiina ei nõustunud ja väidetavalt sundis ta kõiki oma lapsi enda juures elama. Pereisa sõnul sõbrustab ema alkoholiga ja tema uus elukaaslane on kimpus narkootikumide kasutamisega. Väidetavalt on paari ainsaks sissetulekuks riigi ja kohaliku omavalitsuste makstavad toetused, millest suurima osa moodustab lasterikka pere toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles