Vana foto lugu: ämmaemandast ja titast said 20 aastat hiljem kolleegid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ämmaemandapraktikant Andra Kirs ja ämmaemand Tamara Hütt täpselt samas palatis, kus Andra sündis ja kus Tamara ta ilmale aitas. Isegi ratastel titavoodi olevat sama, mis 20 aasta tagusel fotol.
Ämmaemandapraktikant Andra Kirs ja ämmaemand Tamara Hütt täpselt samas palatis, kus Andra sündis ja kus Tamara ta ilmale aitas. Isegi ratastel titavoodi olevat sama, mis 20 aasta tagusel fotol. Foto: Ain Liiva

Rakvere haigla ämmaemand Tamara Hütt oleks oma sõnul üllatusest peaaegu pikali kukkunud, kui nooruke ämmaemandapraktikant Andra Kirs talle ühel oma esimestest tööpäevadest ligi astus, vana ajaleht pihus. «Siin olete teie ja siin olen mina,» oli Andra 20 aastat tagasi Virumaa Teatajas ilmunud fotole osutanud.

Kakskümmend ja pool aastat tagasi, 2003. aasta mais, sättisid meie lehe fotograaf ning ajakirjanik sammud Rakvere haigla poole, et õnnitleda ämmaemand Tamara Hütti ja kirjutada temast esiküljelugu. Põhjust oli rohkem kui küll – Tamara Hütt oli mõni päev varem valitud Eesti parimaks ämmaemandaks.

Ajakirjanik kogus materjali ja fotograaf tegi pilti. Lisaks Tamarale jäi objektiivi ette üks pisike ja esialgu veel krimpsus tita, kes alles mõnede tundide eest oli maailmale tere öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles