Grillilt tulevad põnevad jõuluroad

Merly Raudla
Copy
Merli Tammi-Jõeveer ja Tauno Jõeveer Grillministeeriumist
julgustavad ka talvel grillima.
Merli Tammi-Jõeveer ja Tauno Jõeveer Grillministeeriumist julgustavad ka talvel grillima. Foto: Marianne Loorents

Kui jõuludeks on klassikalisest hapukapsast, verivorstist ja ahjupraest juba isu täis söödud, võiks appi võtta grilli. Mõte piparkoogimarinaadis lihast ning verikäki, hapukapsa ja pohlamoosiga hamburgerist paneb ilmselt kulme kergitama. Kes aga julge sammu ette võtab, ei pea pettuma.

Haljalas elavad Merli Tammi-Jõeveer ja Tauno Jõeveer on grilliusku. Aastaid grillimisvõistlustel käinud ning esikohti noppinud Grillministeeriumi eestvedajad teavad, et hõõguvate süte kohal valmistatud söögil on eriline maitsenüanss. Jõulutoidu grillimise mõttest võtsid nad kohe tuld. Ka menüü kokkupanek läks libedalt, kuna mõnda rooga oli Grillministeerium varem teinud.

Grilliminister ehk Tauno Jõeveer tegi ettepaneku valmistada jõuluburger. Kahe saiapooliku vahele läksid grillitud verikäkiviilud, grillitud Rakvere peekon, praekapsas ja pohlamoos. Tunnistan, et kuigi burger nägi ilus välja, keeldus mõistus seda maitsekombot heaks kiitmast. Seda kuni maitsmiseni. Hobikokk oli grillitud saiade vahele sättinud tõeliselt hästi kokku sobivad palad. Esialgu võtsin maitsmiseks vaid veerandi burgerist, kuid tegelikult oleks julgesti võinud kohe suurema tüki haarata. Selle roaga pole Grillministeerium võistlemas käinud, küll aga on seda korra kodus tehtud. «Me oleme ise tegelikult tavalise toidu sööjad,» lausus Merli Tammi-Jõeveer ja tõdes, et tavaliselt nad kodus söögiga hullu ei pane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles