Kaitseväe keskpolügoonil toimus HIMARS-i laskeharjutus

Merly Raudla
Copy
HIMARS-ist laskmine kaitseväe keskpolügoonil.
HIMARS-ist laskmine kaitseväe keskpolügoonil. Foto: Kaitsevägi

22. detsembril toimus kaitseväe keskpolügoonil laskeharjutus, kus Ameerika ühendriikide suurtükiväelased demonstreerisid mitmikraketiheitja HIMARS võimekust.

27. suurtükiväerügemendi 3. pataljoni Charlie patarei ülema kapten Rachelle A. Stewarti sõnul oli harjutus edukas ja efektiivne. "Meil õnnestus harjutuse käigus lasta 11 raketti, mis kõik tabasid sihtmärke. Kogu harjutuse läbiviimine võttis aega vaid ühe tunni, mis näitab meie meeskonna kõrget professionaalsust ja süsteemi efektiivsust," rääkis kapten Stewart. "Suurimad õppetunnid, mida meie sõdurid on Eestis töötades kogenud, on seotud sõidukite juhtimisega lumistes ja tiheda metsa tõttu piiratud maastikutingimustes."

Laskmisel kasutati lühendatud laskekaugusega õpperakette, mis on disainitud sarnaselt lahingmoonaga, kuid on ohutumad ja lühema lennukaugusega. Õpperaketid võimaldavad HIMARS-i (High Mobility Artillery Rocket System) operaatoritel harjutada raketisüsteemi kasutamist, sihtimisprotseduure ja laskmist reaalsele lahinguolukorrale võimalikult lähedastes tingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles