Külad hääbuvad Viitna tankla sulgemine jätab kohalikud hätta (3)

Kevin Volter
Copy
Üle 40 aasta tegutsenud Viitna tankla sulgeb oma uksed jäädavalt 2024. aasta esimese kuu viimasel päeval
Üle 40 aasta tegutsenud Viitna tankla sulgeb oma uksed jäädavalt 2024. aasta esimese kuu viimasel päeval Foto: Ain Liiva

Viitna tankla on läbi aastakümnete olnud üheks oluliseks peatuspaigaks Võsule suunduvate suvitajate teekonnal. Kümme aastat tagasi valminud Tallinna–Narva maantee uus lõik tegi aga kohalikule kaubandusele karuteene ning nii kannatasid klientide hulga vähenemise tõttu sealsed toitlustusasutused ja oma uksed sulges pood. Nüüd on järg tankla käes.

Hoolimata retrohõngulisest välimusest sai siiani Viitna tanklast kütust automootorile ning kuuma kohvi ja söögipoolist autojuhile. Enam ühel Eesti põhimaanteel liikujad sellega arvestada ei saa, sest 31. jaanuaril pannakse Viitna tankla uksed jäädavalt lukku.

"See on ümbruskonna inimestele materiaalselt ja emotsionaalselt täiesti hävitav otsus," sõnas kolmapäeva ennelõunal tanklas oste teinud Väino. "Ümbruskonna inimeste jaoks oli see esmatarbekaupade ja kütuse ostmiseks päästerõngas," nentis klient ning pakkus välja, et oma mõju on sulgemisotsusel umbes tuhandele inimesele. Tuleb silmas pidada, et tankla ei olnud kohalike jaoks pelgalt kütuse ostmise koht, vaid poekese riiulitelt võis leida kõike hädavajalikku prügikottidest purgisuppideni. Kui nelja aasta eest küla keskel asunud pood suleti, jäi tankla ainukeseks paigaks, kust säärast kaupa hankida. Ööpäev läbi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles